4 Kasım 2007 Pazar

KOKULARLA İLGİLİ PÜFLER


İSTENMEYEN KOKULAR



  • Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır. Av etinin hangisi olursa olsun fırında pişirmeden önce evvela haşlamalı, sonra soğan suyu, tuz, biber, arzu edilen baharatı karıştırıp, haşlanmış etin etrafına sürmeli, en son olarak da yumurta sarısını yoğurtla karıştırıp eti bu karışıma bulayıp, yağlanmış tepsiye koyup fırına sürmelidir.


  • Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler. Bunu önlemek için en kolayı, içine bir parça kesme şeker koymaktır.


  • Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz.


  • Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun. Turşu, kerevizin kokusunu alacaktır.


  • Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır. Bunu önlemek için, lahanayı pişireceğiniz tencerenin içine, biraz ekmek içi koymak yeterlidir. Yemeğe karışmaması için, ekmek içlerini küçük, temiz bir torba içinde koymanız, sonra alıp atmanız da size büyük kolaylık sağlayacaktır.


  • Ellerdeki sarmısak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın. Sabunla da iyice yıkarsanız sarmısak kokusunun çıkmış olduğunu göreceksiniz. Hatta soğan ve balık kokusunun da.

  • Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz.

  • Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz.Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın. Telve balık kokusunu emecektir. Sonra bildiğiniz gibi bolca suyla durulayın
  • Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için
    yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.

    Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum
    yakın
    Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca
    kahve telvesi atın.Sonra bolca durulayın.

    Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin

    Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü
    kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun

    Boya kokusunu gidermek için iki büyük baş soğanı soyup
    ikiye bölün suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun

    Balık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve
    yıkayın.

    Ampülün üzerine biraz parfümünüzden sıkınız yakıldığında
    mis gibi kokar odanız.


    Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokularını temizleyip
    yerine güzel kokular bıraksın diye satın aldığımız o
    pahalı ürünler istediğiniz gibi ferah bir koku
    bırakmıyorsa, size daha pratik ve ucuz bir önerimiz var.
    Yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke
    yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı
    birkaç dakika için ısıtın. Daha sonra soğumaya bırakın.
    Fırınınız umduğunuzdan da güzel kokacak

  • Balık kokusu inatla ellerinizi terk etmiyor mu? Hemen bir limonu ikiye kesip ellerinizi onunla ovun. Kokular daha fazla direnemeyeceklerdir.


    Balıklı kızartma tavası ve tabaklarınızı sakın kaynar suyla yıkamayın, çünkü kaynar su bütün inatçı kokuların işbirlikçisidir. Önce bir güzel soğuk sudan geçirin, sonra dilediğiniz gibi yıkayabilirsiniz.

    Yumurta kokusunun da bardak ve tabaklarınız üzerindeki inadını aynı şekilde kırabilirsiniz.

    Hiç yorum yok: