4 Kasım 2007 Pazar

ÇİÇEKLER İLE İLGİLİ PÜFLER


1- Satın aldığınız kır çiçeklerinin daha uzun süre dayanarak vazoda güzelliklerini korumasını istiyorsanız, suyuna birkaç damla çamaşır suyu koyun. Daha uzun ömürlü olacaklardır.
2- Evinizdeki menekşelerin daha çok çiçek vermesini istiyorsanız, toprağına yumurta kabukları karıştırın. Böylece menekşeleriniz daha sağlıklı ve daha güzel çiçekler açacaktır.
3- Kuru fasulyeyi haşladığınız suyu dökmeyin, soğuduktan sonra bitkilerinizi sulayın. Bu bitkileriniz için çok yararlı ve sağlıklıdır.
4- Mart ayının ilk günlerinde bahçenizdeki gülün kökünün yanına yaklaşık 5 cm derinliğine bir diş sarmısak gömerseniz gülü yaz boyunca zararlı böceklerden korursunuz.
5- Şömine yada barbekü küllerini bahçenizde gübre olarak kullanabilirsiniz, üstelik bu çok faydalı
Çiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu
saksıya dökün.

Gülleriniz boyunlarını bükerse, ilk önce sıcak suya
sonra soğuk suya batırın.

Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt
böcek vs. yok edersiniz.
Evde yetiştirdiğiniz çiçeklerin sağlıklı görünümleri sizin elinizde. Yaprakları kaplayan tozlar çiçek sağlığının düşmanıdır. Çünkü toz, bitkinin akciğerleri sayılan yaprakların oksijen almasını engeller, güneş ve ışıktan da yararalanmasını önler. Bu nedenle sık sık nemli bir bezle yaprakların tozunu alın. Geniş yaprakların parlak görünmesi için, temiz bir bezi biraya batırıp iyice sıkın ve yaprakları silin.

Hiç yorum yok: